Неділя, 24.11.24, 15:17 | Вітаю Вас Гість | RSS

Головна » Усі публікації » Традиції

Професійний день на біологічному факультеті відзначали і науково, і розважально, й по-кулінарному

27–28 квітня у рамках відзначення професійного свята на біологічному факультеті УжНУ відбулася Міжнародна конференція молодих учених і студентів, а також «Біобоґрач party», який об’єднав у конкурсі за призові місця студентів і викладачів.

Присутніх вітає Ярослава Гасинець

Темою міжнародної конференції стали проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат. Робота учасників проходила у п’яти секціях: «Збереження флористичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збереження фауністичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збалансований розвиток агроекосистем», «Прикладні аспекти охорони довкілля», «Мікробіологічні та фізіологічні дослідження в екології».

Матеріали конференції вийшли окремим збірником, куди ввійшло 145 праць молодих учених.

Уже традиційний кулінарний конкурс «Біобоґрач party» стартував із привітання декана факультету Ярослави Гасинець, яка привітала всіх із Днем біолога, побажала гарного настрою, смачного боґрачу й перемоги найвправнішим біокулінарам.

 

Також вручила грамоту та футбольний м’яч за ІІІ місце з міні-футболу в XI загальноуніверситетській спартакіаді серед викладачів і співробітників УжНУ капітанові команди біологічного факультету Михайлові Вакеричу та відзначила «Кращого викладача – 2017» (доцента кафедри ботаніки Інну Бесеганич) та «Кращого студента – 2017» (другокурсників Василя Ейбера та Михайла Фіглара).

В умінні приготування боґрачу змагалося шість команд різних курсів факультету та викладацька команда:

  • «Біовари» (І курс),
  • «Найкращі біологи» (ІІ курс),
  • «Hakuna matata – без турбот» (ІІІ курс),
  • «Taraxacum officinale» (ІV курси),
  • «Шалені шкварки» (V курс),
  • «Майстри шефи» (викладачі).

Усі гурти завзято взялися до кулінарної справи та вразили журі смаковими якостями готових страв.

 
 

Оцінювали гарячу страву – проректор з адміністративно-господарської роботи УжНУ Дмитро Сойма, декан біологічного факультету Ярослава Гасинець, доцент кафедри теоретичної фізики Руслан Плекан, співробітник Інституту фізіології рослин і генетики НАНУ в Києві Віталій Починок, представник Пряшівського університету в Словаччині Іван Саламон.

Журі керувалося не тільки традиційними характеристиками страви (смак, запах, консистенція), а й креативністю студентів у її приготуванні. Після обговорення переможцем «Біобоґрач party» журі визначило команду «Taraxacum officinale» (IV курс). Друге місце посіла команда «Шалені шкварки», третє – «Біовари».

 

Продовжили святкування веселими виступами й конкурсами від команди КВК біологічного факультету «Ботаніки з Титаніка», пісенними номерами Інесси Голибанич та Марини Кушнір. А насамкінець присутніх зачарувало фаєр-шоу з використанням піротехніки.

Студенти й викладачі також позмагалися у брейн-рингу, де в фіналі науково-педагогічним працівникам протистояли п’ятикурсники. У результаті перемогла дружба.

Також у рамках свята заклали алею з Ginkgo biloba вздовж Ботанічної набережної.

 

Переможці «Біобоґрач party» були нагороджені цінними подарунками. Організатори відзначили, що конкурс став справді традиційним і щороку набуває обертів та нової якості. Заступник декана з виховної роботи Андрій Сойма подякував меценатам: депутату Закарпатської обласної ради Андрію Андріїву, доценту Василю Копчі, студентській профспілці та студраді Ужгородського університету та учасникам конкурсу за позитивні емоції на «Біобоґрач party».

За інформацією деканату біологічного факультету УжНУ




Традиції | 01.05.17 | Додав Г_Кришiнець | 1055 | 5.0/1
Теги: студенти, біофак, День біолога, конференція

Схожі публікації:


Система Orphus Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter!

0
omForm">
avatar

Ми у Facebook

Календар публікацій

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Рубрики розділу

Афіша [4] Незабаром [16]
Актуально [141] Акції [132]
Позиція [18] МЦ-інтерв’ю [150]
Особистість [33] Студгромада [188]
Абітурієнт [84] Зблизька [88]
Наболіле [21] Із ректорату [149]
Не словом, а ділом [154] Компетентно [38]
Несподівано... [14] У ногу з часом [80]
Обмін досвідом [160] Теорія і практика [319]
Наукові форуми [273] Презентації [167]
Екскурсії [113] Дозвілля [210]
Ініціатива [47] Перспективи [38]
Підсумки [40] Спорт [238]
Традиції [206] Зустрічі [210]
Вітаємо! [235] Пам’ятаємо... [82]
Міжнародні контакти [230] Студентська практика [66]
Студмістечко [8] Конкурси [117]
На замітку [6] З минулого – в майбутнє [10]
Студентські будні і свята [9] Голоси неперебутнього [6]
Наше радіо [49] Слідами Евтерпи і Мельпомени [35]
Громада [2] Річниця [14]
Слава Україні! [9] Розмови від душі... [19]
З Приймальної комісії [91] The main news of university [12]
Подяка [8] Диванні розмови [1]
Телепідсумки [13] Письменник за прилавком [11]
Університетська кухня [3] Підсумки року [5]
Визнання [3] Експрес-інтерв’ю [4]

Інші матеріали рубрики