Головна » Усі публікації » Вітаємо! |
Провели наукову конференцію та святковий концерт, грали зі своїми викладачами у футбол, наварили близько сотні літрів боґрачу – так відзначили День біолога студенти біологічного факультету УжНУ. У центрі уваги регіональної конференції молодих учених і студентів стали проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат. Роботу учасників наукового форуму організували у 5 секціях: «Збереження флористичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збереження фауністичного біорізноманіття Українських Карпат», «Збалансований розвиток агроекосистем», «Прикладні аспекти охорони довкілля», «Мікробіологічні та фізіологічні дослідження в екології». Матеріали конференції вийшли окремим збірником, який склали 108 праць молодих вчених. «Намагаємося зробити процес навчання цікавим, а взаємини між викладачами і студентами простішими й ближчими. Переконані: якщо правильно збалансувати науку і відпочинок – факультет працюватиме успішно. Такі неформальні заходи – це, по- перше, знайомство студентів різних кафедр між собою; по-друге – приємне проведення часу з тими, кого щодня бачиш в офіційному образі. По-третє, це чудові спогади на майбутнє, а ще – можливість зробити своє студентське життя цікавим і насиченим», – коментує громадський декан біологічного факультету Тетяна Хабло. Спеціально запрошеним гостем на святі був т.в.о. проректора УжНУ Ігор Король. Він привітав студентів, пожартував із ними і, користуючись нагодою, розповів про можливості програми подвійних дипломів. Саме ж святкування відкривала декан біологічного факультету Ярослава Гасинець: привітала студентів та колег зі святом, побажавши вдалого й корисного проведення часу, адже цьому сприяло все: і погода, і місце, й ті, хто був поруч. «Біо-бограч party» проводили у Ботанічному саду УжНУ, який цьогоріч став майданчиком для змагань у кулінарних уміннях біологів. Не обійшлося без конкурсів: і академнаставника характеризували, і ерудицію демонстрували, і в жартах змагалися. А ще грали в брейн-ринг. Визначили та відзначили кращого викладача (Тиберій Тиберійович Дудинський) та студента (Золтан Баркасі) 2014 року. Протягом усього дня тривав аукціон-бонус від викладачів. Кожен із них виставляв певну суму балів зі свого предмету, які можуть бути розіграні. Саме за них і змагалися студенти, беручи активну участь у всіх конкурсах. <«Біо-бограч party» стартував з представлення команд, яких цього року було вісім:
Журі керувалося не тільки традиційними характеристиками страви (смак, запах, консистенція), а й креативністю студентів у її приготуванні. Після обговорення переможцем «Біо-бограч party» журі визначило команду «Біошеф». Друге місце посіла команда «Майстри-шефи», третє – «Вавілов і Ко». «Щороку чекаю цього свята. Старанно до нього готуємося. Нам просто пощастило з деканом і студентським активом. Вони дуже стараються, аби і навчання було добре організоване, і за відпочинок не забуто. А сьогоднішнє готування боґрачу – це так, ніби вся сім’я просто зібралася разом. Не для змагання, а для того, щоб добре провести час», – підсумовує святкові події студент 4-го курсу Юрій Когутич. Світлана Лапига Фото і додаткова інформація Ярослави Гасинець |
|
|
|
Теги: |
Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter! |
0 | |
Ми у Facebook
Рубрики розділу
Інші матеріали рубрики