Головна » Усі публікації » Абітурієнт |
Аналіз статистичних даних Головного управління статистики Закарпатської області за 2014 р. доводить потребу розширення індустрії гостинності. Однак її ефективний розвиток неможливий без залучення висококваліфікованих фахівців, які б володіли необхідним багажем знань у цій сфері, на основі яких можна виходити на справді професійні рішення. Мережа готельно-ресторанних, туристично-рекреаційних та санаторно-курортних закладів області нараховує понад 300 об’єктів і для збалансованого якісного обслуговування туристів та рекреантів не вистачає кваліфікованих кадрів. Зрозуміло, що для нашого краю ця проблема залишиться актуальною, адже його керівництвом підписано, зокрема, Меморандум про реалізацію заходів зі створення умов для проведення у 2022 році зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор в Україні, Закарпатті, і на порядку денному – питання щодо стану реалізації Національного проекту «Олімпійська надія-2022». Загалом в навчальних закладах України на різних формах навчання щорічно готують близько 6500 спеціалістів для сфери гостинності (40% – спеціалісти готельного і ресторанного господарств). Згідно зі світовою практикою, функціонування 10 готельних номерів мають забезпечувати від 4 до 20 спеціалістів. Відповідно, до початку зимових Олімпійських та Параолімпійських ігор слід мати близько 120 тисяч фахівців. Тому є над чим працювати – актуальність підготовки фахівців очевидна. Виходячи з цих міркувань, відповідно до витягу з рішення Акредитаційної комісії від 25 листопада 2014 року (протокол №113), нам надано ліцензію на провадження освітньої діяльності з підготовки бакалаврів напряму 6.140101 «Готельно-ресторанна справа» (1401 – Сфера обслуговування) з ліцензійним обсягом – 50 осіб денної та 30 заочної форми навчання. На 22 липня спеціальність має 10 бюджетних місць денної та 2 – заочної форми навчання!
ЧЕКАЄМО НА ЦІКАВИХ, КРЕАТИВНИХ АБІТУРІЄНТІВ! Навчання відбуватиметься на факультеті туризму та міжнародних комунікацій, воно передбачає оволодіння професійними знаннями з менеджменту, маркетингу, економіки, технології та організації готельного та ресторанного господарства, інформаційних технологій в готельно-ресторанній справі, опанування іноземних мов та інших дисциплін. Особливістю навчального плану підготовки бакалавра з готельно-ресторанної справи в УжНУ є те, що він поряд з нормативними містить низку варіативних економічних, медичних та правових дисциплін, які надають знання, потрібні для відкриття власного готельного та ресторанного підприємства. У перспективі можливе забезпечення якісної ступеневої освіти від молодшого спеціаліста до магістра, оскільки випускники коледжів, які здобули спеціальності ОКР молодшого спеціаліста «Організація обслуговування в готелях» (5.14010101) та «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства і торгівлі» (5.14010102), зможуть продовжувати навчання за скороченими програмами підготовки бакалавра. Сертифікати ЗНО, необхідні для вступу до університету на напрям «Готельно-ресторанна справа»:
Основні переваги підготовки фахівців з напряму готельно-ресторанна справа в ДВНЗ «УжНУ»:
Сподіваємось, що кращі абітурієнти оберуть саме новостворену спеціальність, яка, ми впевнені, розвиватиметься семимильними кроками і задовольнить потребу у фахівцях для наявної мережі індустрії гостинності Карпатського регіону й України загалом. Це дасть додаткові можливості молоді для особистої й професійної самореалізації в умовах інтеграції держави в європейський економічний простір. Фахівці готуються для організаційно-управлінської, господарської, комерційної, інвестиційної та науково-дослідної діяльності у сфері ресторанного господарства, готельного господарства, туризму та виставкової діяльності. Випускники факультету зможуть працювати на підприємствах і в організаціях ресторанного, готельного господарств, туризму та виставкової діяльності за різними формами власності за типами господарювання на посадах:
Декан факультету туризму та МК канд. геогр. наук, доцент Наталія Габчак |
|
|
|
Теги: |
Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter! |
0 | |
Ми у Facebook
Рубрики розділу
Інші матеріали рубрики