Головна » Усі публікації » Дозвілля |
22-23 квітня у рамках святкування «Дня біолога» на біологічному факультеті відбулася VIІІ регіональна конференція молодих учених та студентів, змагання з міні-футболу серед команд студентів і викладачів, брейн-ринг та «Біо-боґрач party». Під час наукового форуму порушували проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат. Робота учасників проходила в п’яти секціях: «Збереження флористичного біорізноманіття Українських Карпат»; «Збереження фауністичного біорізноманіття Українських Карпат»; «Збалансований розвиток агроекосистем»; «Прикладні аспекти охорони довкілля»; «Мікробіологічні та фізіологічні дослідження в екології». Матеріали конференції опубліковані окремим збірником, до якого ввійшли 119 праць молодих учених.Продовжилося святкування турніром з міні-футболу, де в напруженій боротьбі між студентами та викладачами перемогла дружба. Наступного дня в ботанічному саду УжНУ стартував уже традиційний кулінарний конкурс «Біо-боґрач party», де у вмінні варити бограч змагалися сім команд різних курсів та спеціальностей біологічного факультету. Відкриваючи «Біо-бограч party», декан факультету Ярослава Гасинець привітала всіх з «Днем біолога», побажала гарного настрою, смачного боґрачу та перемоги найвправнішим біокулінарам. Також вручила грамоту за ІІ місце з міні-футболу в VIII загальноуніверситетській спартакіаді серед викладчів і співробітників УжНУ капітану команди біологічного факультету Михайлові Вакеричу та відзначила «Кращого викладача – 2015» (доцента кафедри зоології Федора Куртяка) та «Кращого студента – 2015» (третьокурсника Ростислава Іжика). Оцінювали гарячу страву – Ярослава Гасинець (декан біологічного факультету), Денис Соболь (бронзовий призер літніх Паралімпійських ігор 2012 р., перший заступник ЗОО Єдиний Центр), Людмила Симочко (доцент кафедри ентомології та збереження біорізноманіття) та Тиберій Дудинський (доцент кафедри зоології). Як зазначив Денис Соболь, «кожна з команд завзято підійшла до кулінарної справи та вразила журі смаковими якостями готових страв. Проте ми керувались не тільки традиційними характеристиками страви (смак, аромат, консистенція), але і креативністю студентів у її приготуванні та поданні». Після обговорення переможцем «Біо-боґрач party» журі визначило відразу дві команди – «Біомозги» (5 курс, біологи, заочна форма навчання) та «Шалені шкварки» (3 курс, біологи, денна форма навчання). Друге місце посіла команда «Рататуй» (2 курс, біологи, денна форма навчання). Користуючись нагодою, біологи зіграли й у брейн-ринг: спочатку серед студентів, де у фінал вийшла команда 3 курсу, а потім команда-переможець змагалась із викладачами, де в результаті серйозних баталій перемогла дружба. Переможці «Біо-боґрач party» були нагороджені цінними подарунками. Організатори відзначили, що конкурс став справді традиційним і щороку набуває нових обертів та нової якості. Заступник декана з виховної роботи Андрій Сойма подякував меценатам: ЗОО Єдиний Центр (Андрій Балога), ГО «Європейський Ужгород» (Іштван Цап), студентській профспілці УжНУ та учасникам конкурсу за позитивні емоції на «Біо-боґрач party». Валерія Турок |
|
|
|
Теги: |
Помітили помилку? Виділіть її й натисніть Ctrl+Enter! |
0 | |
Ми у Facebook
Рубрики розділу
Матеріали близьких рубрик